Basis gereedschap

BASIS GEREEDSCHAP

Voor een wiccan of heks in het algemeen.

De Athame

De athame is een ‘magisch’ mes. Het wordt niet gebruikt om te snijden, maar om energie te sturen die wordt opgewekt tijdens riten en spreuken. Het is meestal een saai, tweesnijdend mes met een zwarte of donkere kleur handvat. Zwart absorbeert kracht. Maar dit kan variëren sommige heksen gebruiken een gewone dolk met één snijvlak en een houtkleurig handvat. Athames zijn soms gegraveerd met magische symbolen, maar dit is aan jou. Het mes neemt kracht van jou en de omgeving om je heen op. Soms wordt een zwaard gebruikt, omdat het alle eigenschappen van een mes heeft. Vanwege zijn grootte is het omslachtig om binnenshuis te gebruiken. Verhalen over magische zwaarden komen veel voor in mythische literatuur. De symboliek van het mes is verandering. Het is verbonden met het Element Vuur. Zijn rechte fallische vorm verbindt het met de God.

De bel

Bij het luiden van de bel komen trillingen vrij. De effecten verschillen, afhankelijk van de toon, het volume en het materiaal van de bel. Elk type bel kan worden gebruikt. Er kan een bel worden gebruikt om het begin en einde van een ritueel aan te geven. Het kan ook negativiteit afweren of goede energieën oproepen. Het is een beschermer als het aan een deur wordt gehangen. De bel is een vrouwelijk symbool. Het wordt vaak gebruikt om de godin in ritueel aan te roepen.

De Boline

De Boline is een mes met een wit handvat. Het is een echt snijmes. Het wordt gebruikt om kruiden, toverstokken te snijden, om symbolen op andere magische voorwerpen te schrijven of om koorden door te snijden. Het wordt niet alleen in een cirkel gebruikt.

De Bezem

Bezems worden al lang in verband gebracht met heksen omdat ze werden gebruikt bij heidense rituelen van huwelijk en geboorte. In Rome was de bezem een ​​symbool van de priesteres van Hekate, die na elke geboorte de drempel van een huis veegde om boze geesten te verwijderen die het kind zouden kunnen schaden.
De bezem die ook bij bruiloften wordt gebruikt, duidt op seksuele eenheid. Huwelijksgebruiken omvatten het springen over een bezem. middeleeuwse boerenbruiloften waren kerkloos en vielen onder het gemeen recht (algemeen geldend recht). De bezem was zo nauw verbonden met niet-religieuze huwelijken dat tegen de tijd van de Renaissance, toen de kerk de huwelijksriten begon over te nemen, huwelijken “met de bezem” als onwettig werden beschouwd. Kinderen rijden op een bezemsteel met aan het ene uiteinde een speelgoedpaardhoofd. Dit is gekopieerd van soefi-mystici die in de vroege middeleeuwen Spanje binnenkwamen. Ze organiseerden zichzelf in groepen van dertien, zoals covens. De soefi-wijzen reden op stokken met paardenhoofden, zamalzain genaamd, ‘galahinkend paard’. Het stokpaard van de derwisj stond voor het Pegasus-achtige feeënpaard dat hem naar de hemel en terug droeg. Dergelijke gewoonten kwamen veel voor onder de Basken, en ze werden vaak beschuldigd van hekserij. De stok is traditioneel gemaakt van as ter bescherming. Het vertegenwoordigt het mannetje. De borstel wordt traditioneel gemaakt van berkentakjes voor exorcisme, zuivering en ook bescherming. Het vertegenwoordigt het vrouwelijke principe. Een wilgentak wordt gebruikt om de stok en de borstel aan elkaar te binden. De wilg staat voor bescherming, genezing en liefde. Vanwege de seksuele symboliek werd het woord “bezem” gebruikt als jargon om een ​​”losse” vrouw te beschrijven. De bezem wordt gebruikt bij ritueel en magie. Dit hulpmiddel is heilig voor zowel de Godin als God. Pre-Columbiaans Mexico aanbad een godin die naakt op een bezem reed, dus dit idee is niet nieuw. De bezem werd een krachtig hulpmiddel tegen vloeken. Zelfs vandaag de dag hangen veel mensen een bezem aan de voordeur van hun huis, maar de meesten kennen de symboliek ervan niet. Het gebied dat voor ritueel wordt gebruikt, wordt schoongeveegd met de bezem. Het vegen is meer dan het fysiek vegen van het gebied. Visualiseer dat de bezem alle negativiteit in het gebied wegveegt. Dit maakt de weg vrij voor effectievere magie. De bezem is een luchtreiniger die is gekoppeld aan het Element Water, dat tevens een luchtreiniger is. Het wordt gebruikt in alle soorten waterspreuken.

Het wierookvat

Het wierookvat houdt de wierook vast die tijdens het ritueel wordt gebrand. Het kan er een zijn gemaakt van chique metaal, of een prachtige schelp uit de zee. Het wierookvat vertegenwoordigt het element lucht.

De ketel

Het woord “ketel” komt van het Latijnse cauldus dat heet betekent en Sanskriet cra om te koken. het woord “caudle” komt ook van dezelfde Sanskriet origine. Het is een gekruide pap die wordt gebruikt voor genezing. Dit werd gegeven aan mensen die opgesloten waren en aan degenen die thuis een nieuwe baby kwamen zien. De ketel is een oud kookvat, vol magische traditie en mysterie. Het is vaak het middelpunt van rituelen. Tijdens lenterites kan het gevuld zijn met bloemen. Tijdens de winter kan er een vuurtje in staan ​​om de terugkerende warmte en het licht van de zon (de God) uit de ketel (de Godin) te vertegenwoordigen. De ketel kan worden gebruikt voor ‘scrying’ (staren) door hem met water te vullen. De ketel moet van ijzer zijn met drie poten. De opening moet kleiner zijn dan het breedste gedeelte. De vorm van de ketel stelt moeder natuur voor, en de drie poten het drievoudige gezicht van de maangodin. Ze zijn er in vele maten. Dit is meestal het moeilijkste hulpmiddel om te vinden. De ketel is een symbool van de godin, de essentie van vrouwelijkheid en vruchtbaarheid. Het is een symbool van het element water, reïncarnatie, onsterfelijkheid en inspiratie.

De beker

De beker kan gemaakt zijn van zilver, koper, aardewerk, steen of iets anders. Het is ook een symbool van de godin en vruchtbaarheid. Het wordt gebruikt om water vast te houden, of een drank die voor ritueel wordt gedronken.

Het Pentagram

Het pentagram is een plat stuk messing, goud, zilver, was, klei, hout of ander materiaal. Het is meestal gegraveerd met het pentagram. Op het pentagram worden voorwerpen geplaatst die ritueel moeten worden ingewijd. Het pentagram vertegenwoordigt het element aarde.

De toverstok (wand)

Het woord “toverstok/wand” is afgeleid van het gotische woord windan, wat “wind” of “binden” betekent. De toverstaf wordt gebruikt om de energie van de spreuk samen te binden. De toverstok wordt al duizenden jaren gebruikt bij religieuze en magische riten. De Godin en God worden aangeroepen met de toverstok. De toverstaf wordt ook gebruikt om energie te sturen, om magische symbolen te tekenen tijdens ritueel.

Toverstokken kunnen ook worden gebruikt om een ​​magisch brouwsel in je ketel te roeren. De toverstaf vertegenwoordigt het Element Lucht en roept de energie van de betovering op. De energie wordt gestuurd in de richting waarin de toverstaf wijst.

Een toverstaf maken

U kunt uw toverstok maken van metaal of hout.

Metaal, ga naar uw plaatselijke bouwmarkt- of woonwinkel. Zoek een stuk metalen buis met een diameter die comfortabel is voor uw hand. Bevestig een kristal aan het ene uiteinde met leer om het kristal in te pakken en vast te zetten aan het metaal. Gebruik aan de andere kant stof, leer of ander materiaal voor grip. Graveer de toverstaf met runen of symbolen naar keuze met behulp van een ets gereedschap. Versier je toverstok met wat je voelt dat geschikt is. U kunt dingen gebruiken zoals stenen, veren, schelpen, kralen of alles waarvan u denkt dat het daar hoort.

Kaarsen

Sinds de vroegste tijden worden kaarsen gebruikt bij religieuze ceremonies. Ze vertegenwoordigen de kracht van licht uit de duisternis. Het is kennis en spirituele verlichting. Oude mensen gebruikten vuur om de levenskracht in ieder van ons te symboliseren. Wiccans en heksen in het algemeen gebruiken kaarsen om de elementen in ritueel te vertegenwoordigen. Ze worden ook gebruikt om de gedachte tijdens meditatie te focussen en een speciale sfeer te creëren. Sommige Wiccans snijden speciale patronen of runensymbolen op hun kaarsen, hoewel dit niet nodig is. Gebruik verse kaarsen die niet voor elke spreuk gebarsten zijn. Laat de kaarsen opbranden. Laat de kaarsen niet onbeheerd achter. Plaats de kaarsen die branden op een veilige plaats, uit de buurt van huisdieren en van tocht of waar ze kunnen vallen. Kaarsen kunnen worden aangestoken met lucifers of een aansteker, hoewel sommige Wiccans hier bezwaar tegen zullen hebben. Sommigen hebben bezwaar tegen de zwavel op de lucifers, anderen tegen het aardolieproduct in de aansteker. Probeer hand gedompelde kaarsen te gebruiken, deze branden langzamer dan fabriekskaarsen. Bijenwas is het beste omdat het rechtstreeks uit de natuur komt. Daarom worden ze als krachtiger beschouwd. Probeer ten minste twee kaarsen van elke kleur te bewaren. Bewaar meer van het wit en zwart. Wit kan worden vervangen door andere kleuren en zwart is misschien moeilijk te vinden.

Jurken / gewaden

Sommige heksen dragen graag ceremoniële gewaden tijdens hun rituelen. Ze hebben het gevoel dat het een intensiteit toevoegt die er anders misschien niet zou zijn. Het helpt je mentaliteit te veranderen van de normale dagen van de dag naar de speciale tijd van ritueel. Anderen geloven dat kleding de energie belemmert die wordt opgebouwd tijdens ritueel en in een “skyclad” (naakt) cirkel wordt uitgevoerd. Als u liever gekleed bent, stelt u de aarde-elementen voor en kiest u een doek van natuurlijke vezels. De meeste Wiccans lopen het liefst op blote voeten of dragen leren sandalen.