Over ons

WiccaNederland.nl is een vrijwilligers project mogelijk gemaakt met ondersteuning van Stichting Lucifer. De doelgroep van dit project zijn leken en beginners in Wicca of eclectische hekserij. De primaire doelstelling van dit project is dienen als een online informatie bron met educatieve doeleinden om zodoende onze doelgroep meer inzicht te verschaffen over Wicca en hekserij in het algemeen.

We bieden zelf geen opleidingen hekserij of inwijdingen in Wicca aan via deze site. Wel tracht de redactie voldoende informatie beschikbaar te stellen dat een opleiding niet perse nodig zal zijn. Dit proberen we te bereiken door het geven van voldoende bronnen om zelfstandig te kunnen studeren.

Zo kan een beginner er eventueel zelf voor kiezen om conform de instructies van Doreen Valiente een zelfinwijding in de Wicca te doen indien gewenst.

Ook bied de redactie de mogelijkheid aan individuele heksenkringen (covens) om een linkje naar hun pagina’s te plaatsen. Ook voor degenen die net een eigen coven willen starten en open staan om nieuwe aspirant heksen te verwelkomen in een groep mogen een link laten plaatsen op de covens pagina.

De redactie word bemand door een klein groepje enthousiaste vrijwilligers en is bereikbaar via onze contact pagina voor eventuele toevoegingen, correcties, publicatie van gastblogs/artikelen en vragen.