Heksenliedjes en Heksenmuziek

Heksenliedjes en Heksenmuziek

Moderne muziek kent in principe voldoende genres die zich prima laten lenen voor heksenliedjes en heksenmuziek. Maar heksenmuziek op zichzelf is een opkomend genre dat zich richt op de praktijken van hekserij en magie. Deze liedjes en muziek zijn vaak gebaseerd op oude tradities en gebruiken, maar zijn aangepast aan de moderne tijd.

Een van de belangrijkste thema’s in moderne heksenliedjes en heksenmuziek is bescherming. Dit kan betrekking hebben op bescherming tegen negativiteit, energieën of zelfs fysieke gevaren. Veel liedjes bevatten teksten over het oproepen van beschermende energieën of het maken van beschermende talismans.

Een ander populair thema in moderne heksenliedjes en heksenmuziek is het aantrekken van liefde. Dit kan worden bereikt door het oproepen van liefdesenergieën, het maken van liefdestalismans of het zingen van bepaalde liedjes of incantaties.

Een derde thema is het aantrekken van succes en geld. Dit kan worden bereikt door het oproepen van energieën van rijkdom en succes, het maken van talismans of het zingen van liedjes die specifiek gericht zijn op deze doelen.

Een laatste thema is verbeteren van gezondheid. Dit kan worden bereikt door het oproepen van energieën van genezing, het maken van talismans of het zingen van liedjes die specifiek gericht zijn op gezondheid en welzijn.

Hier is een korte Spotify-playlist met 20 titels die passen bij de bovenstaande onderwerpen:

 1. “Protection” door Rachel Platten
 2. “Love Spell” door Serpentwithfeet
 3. “Money Magic” door Lola Kirke
 4. “Healing Is a Thing” door Fantastic Negrito
 5. “Blessed Be” door The Wiccans
 6. “Chant for Protection” door Emma Ruth Rundle
 7. “Love Spell (feat. Yebba)” door Jorja Smith
 8. “Money Magic” door Jhené Aiko
 9. “Healing Spell” door Joanna Newsom
 10. “Protection” door Fleetwood Mac
 11. “Love Charm” door King Princess
 12. “Money Magic” door serpentwithfeet
 13. “Healing Song” door Laura Marling
 14. “Protection” door Massive Attack
 15. “Love Magic” door Solange
 16. “Money Magic” door Lord Huron
 17. “Healing” door Lizzo
 18. “Protection” door Björk
 19. “Love Spell” door serpentwithfeet
 20. “Money Magic” door serpentwithfeet

Dit is slechts een kleine selectie van moderne muziek, of heksenmuziek die er bestaat. Waarschijnlijk heb je eigen favorieten afhankelijk van je leeftijd.  Dit is absoluut geen enkel probleem, maak gerust je eigen persoonlijke playlists afgestemd op je intenties en ga lekker los.

Ook noemenswaardig is de band Omnia met muziek wat meer gericht is op bescherming van de natuur.

 • Earth Warrior
 • Mutant Monkey

Het is belangrijk om te benadrukken dat Wicca een persoonlijke benadering van magie en het gebruik van magische muziek vereist. Het is ook belangrijk om te beseffen dat de kracht van deze praktijken afkomstig is van de intentie en de focus van degene die ze uitvoert, en niet van de muziek zelf.

Terug naar de Wicca Inleiding.