Wat is het idee achter een magische cirkel

Wat is het idee achter een magische cirkel

(om jezelf tegen ongenode gasten te beschermen)

De magische cirkel is een heilige ruimte die gebruikt wordt in Wicca en andere vormen van moderne hekserij om een beschermende barrière te creëren en de magische kracht te versterken.

Het idee achter de cirkel is om een fysieke en metafysische grens te creëren die de praktiserende afscheidt van de buitenwereld, zodat ze zich kunnen concentreren op de intentie van hun spreuk of ritueel zonder onderbreking of inmenging.

De cirkel wordt meestal gevormd voordat er enige spreuk of ritueel werk wordt uitgevoerd. Dit gebeurt door gebruik te maken van een hulpmiddel zoals een toverstaf of athame (een ceremoniële mes) om de omtrek van de cirkel te traceren, terwijl een oproep wordt gedaan aan de elementaire machten van aarde, lucht, vuur en water.

De cirkel wordt vervolgens afgesloten door een barrière van energie rondom te gooien, waardoor een beschermende schild wordt gecreëerd dat ongewenste energieën en entiteiten buiten houdt.

De cirkel wordt niet alleen gebruikt om de praktiserende te beschermen tegen externe invloeden, maar versterkt ook de magische kracht van de praktiserende zelf.

Dit komt omdat de cirkel dient als een concentratiepunt voor de energie van de praktiserende, waardoor ze hun kracht efficiënter kunnen richten en kanaliseren. De cirkel versterkt hierdoor ook de energie van de spreuk of het ritueel, waardoor deze krachtiger en effectiever wordt.

Daarnaast dient de cirkel als symbolische afbeelding van de heilige ruimte en de verbinding tussen de praktiserende en het goddelijke. Het is een herinnering dat de praktiserende zich in een speciale plek bevindt, waar ze kunnen verbinden met het spirituele rijk en toegang hebben tot de kracht van de elementen en godheden.

In conclusie is de magische cirkel een belangrijk hulpmiddel voor Wiccans en andere praktiserenden van moderne hekserij. Het dient als beschermende barrière, versterkt de magische kracht van de praktiserende zelf en helpt om een dieper contact te maken met het spirituele rijk. Het is een krachtig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om veranderingen teweeg te brengen en contact

Terug naar de Wicca Inleiding.