Wicca zelfinwijding, hoe wijdt je jezelf in

Wicca zelfinwijding, hoe wijdt je jezelf in

(controversieel onderwerp)

Solitaire Wicca is een vorm van Wicca waarbij iemand zichzelf inwijdt in plaats van deel te nemen aan een traditionele coven inwijding. Hoewel solitaire Wicca steeds populairder wordt, is het zelf inwijden van solitaire Wicca heksen aardig controversieel onder sommige Wiccans die zich al in een coven hebben ingewijd.

Doreen Valiente was een bekende Wicca-priesteres en -schrijfster die haar eigen inwijdingsritueel ontwikkelde. Haar ritueel was gericht op het vinden van innerlijke kracht en het ontwikkelen van een persoonlijk contact met de goden en godinnen van de Wicca. Het omvatte onder andere meditatie, symbolische handelingen en het uitspreken van bezweringen. Valiente benadrukte dat iedereen zijn eigen inwijdingsritueel moest ontwikkelen dat bij hem of haar paste, in plaats van een standaardproces te volgen.

Een stapsgewijze benadering van zelfinwijding in solitaire Wicca kan ongeveer als volgt zijn:

  1. Leer de grondbeginselen van Wicca: Leer over de geschiedenis, symboliek en praktijken van Wicca voordat je jezelf inwijdt. Dit kan worden gedaan door het lezen van boeken, het volgen van online cursussen of het praten met andere Wiccans. Voor dit proces is Witchcraft for Tomorrow 1978 van Doreen Valiente zeker een aanrader met name pagina 159 😉
  2. Maak een persoonlijk geloofssysteem: Wicca is een heidense religie die zich richt op het aanbidden van de natuur en het respecteren van de krachten van het universum. Bedenk welke aspecten van Wicca jij wilt integreren in jouw persoonlijke geloofssysteem.
  3. Oefen meditatie en visualisatie: Meditatie en visualisatie zijn belangrijke aspecten van Wicca. Oefen deze vaardigheden om je te helpen je geest te concentreren en verbonden te voelen met de natuur en de krachten van het universum.
  4. Voer rituelen uit: Voer rituelen uit om de krachten van het universum aan te roepen en je verbinding met de natuur te versterken. Dit kan bijvoorbeeld een esbat- of sabbat-ritueel zijn.
  5. Maak verbinding met andere Wiccans: Hoewel solitaire Wicca betekent dat je geen deel uitmaakt van een coven, is het belangrijk om verbinding te maken met andere Wiccans. Dit kan worden gedaan door online groepen te joinen of bijeenkomsten bij te wonen.
  6. Volg de stappen van Doreen Valiente zoals beschreven in haar boek Witcraft for Tomorrow. Je kan ook een Nederlandse vertaling vragen in de Wicca Nederland groep op facebook of via email of via discord op https://discord.gg/Bx4WbR3T

Echter, sommige Wiccans geloven dat inwijding in een coven noodzakelijk is voor een “echte” Wicca en dat zelfinwijding niet dezelfde kracht en begeleiding biedt als een coven inwijding. Anderen geloven dat zelfinwijding juist meer persoonlijke kracht biedt en dat iemand zichzelf beter kan leren kennen en zijn of haar eigen pad kan creëren.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen juiste of verkeerde manier is om Wicca te beoefenen en dat iedereen het recht heeft om zijn eigen religie te praktiseren naar eigen inzicht, in principe ben je dan een eclectische heks met een Wicca achtergrond.

Terug naar de Wicca Inleiding.